Nivea BB cream

Ik ben waarschijnlijk de enige beauty-lover in de Benelux die nog nooit een BB cream heeft geprobeerd. Wat kan ik zeggen in mijn verdediging? Ik ben gewoon een foundation meisje. Ik hou erg van foundation. Maar door alle enthousiaste reacties van andere make up –addicts wou ik me toch eens aan het fenomeen BB cream wagen. De keuze viel op de nieuwe Nivea BB cream. Want Nivea en ik, we go way back. Als jong meisje gebruikte ik bijna enkel Nivea make up en gezichtsverzorging. Meestal tot mijn grote tevredenheid. Dus dacht ik op veilig te spelen door deze cream in mijn mandje te doen belanden.

De creme belooft ook heel wat voor je te doen. Hij zou hydrateren, egaliseren, camoufleren, verzachten, beschermen (SPF, fijn!) en mijn huid laten stralen als nooit te voren. Volgens Nivea een echt zes in een product. Zelf zeggen ze er het volgende over:

  1. Hydrateert de huid intensief en trekt snel in.
  2. Egaliseert de huid en verfijnt de poriën.
  3. Camoufleert oneffenheden zoals pigmentvlekken, tekenen van vermoeidheid, roodheid en fijne lijntjes.
  4. Laat de huid stralen en past zich aan de natuurlijke teint van de huid aan.
  5. Zorgt voor een zacht aanvoelende huid.
  6. Helpt de huid te beschermen tegen invloeden van buitenaf en vroegtijdige huidveroudering dankzij UV filets. (SPF10)

Nivea zelf stelt de BB cream voor als een lichte dagcrème met dezelfde eigenschappen als een foundation. Ze geven zelf al aan dat het geen rasechte BB cream is zoals we deze kennen uit de Aziatische landen. Daarom zetten ze (in kleine lettertjes dat geef ik toe) op de verpakking “Egaliserende dagcrème”, wat toch een iets waarheidsgetrouwere titel is dan effectieve BB cream.

De crème is best wel verzorgend te noemen. Zo bevat het Provitamine B5 (wat ervoor zorgt dat de huid soepel en elastisch blijft), shea butter  (wat zorgt voor een zachte huid) en minerale pigmenten die ervoor zouden moeten zorgen dat je toch het foundationeffect krijgt, zonder dat al je poriën afgesloten worden.

Dat klinkt natuurlijk allemaal heerlijk, maar hoe werkt deze BB cream nu eigenlijk in praktijk?

Allereerst  kijken we even naar de tube waarin deze BB cream verpakt is. Eigenlijk is het een hele klassieke Nivea uitgave. Een witte tube met een huidkleurige dop. De crème is er in twee varianten, namelijk en light en medium versie. Je ziet het verschil ook onmiddellijk aan de kleur van de dop en de opdruk van het flesje. Je kan de crème zelf erg makkelijk doseren via het spuitmondje.

Het eerste wat me onmiddellijk opviel aan de crème was dat hij best donker van kleur is. Ik had voor mezelf de light kleur uitgekozen, maar deze valt voor mij toch echt wel eerder in de categorie “medium” en om heel eerlijk te zijn, neigt de medium voor mij eigenlijk zelfs naar donker. Jammer maar helaas, heel wat dames met een licht huidje worden onmiddellijk uitgesloten als toekomstige gebruikers van deze crème.

Het tweede wat echt onmiddellijk opvalt is hoe dik en romige de crème is. Zalf is het woord dat onmiddellijk door mijn hoofd mijn hoofd schoot. De meeste onder jullie kennen waarschijnlijk de klassieke Nivea zalf uit het blauwe potje? Wel deze crème heeft bijna dezelfde textuur en dezelfde geur als deze oude getrouwe. En die geur is bij mij echt wel een pluspunt. Ik vind Nivea echt heerlijk ruiken.  Door de romige textuur heb je best weinig nodig van de crème, hoewel hij naar mijn mening erg moeilijk uitsmeert op mijn huid. Hierdoor kon ik hem ook niet helemaal egaal aanbrengen en gaf hij wat strepen en vlekken op mijn huid. Dit voel nog deels te camoufleren door poeder en blush aan te brengen, maar na een aantal uren beginnen de vlekken sterker te worden.


Zonder bb cream

Met bb cream

De crème belooft ook natuurlijk aan te voelen op de huid en ook hier kan ik niet mee akkoord gaan. Ik voel de crème echt erop liggen en hij voelt de eerste uren ook best vettig aan. Daarna begint hij echt te vervangen en op het einde van de dag lijkt het wel of ik helemaal niks meer draag.

Jammer maar helaas, mijne eerste BB cream is me niet zo goed bevallen. Ik blijf nog even verder foundation dragen!

I like:

–          De geur (Geen overdadige make up geur, maar de heerlijke klassieke Nivea geur.
–          Bevat SPF10 (Niet echt een hoge factor, maar er zit toch iets van bescherming in.)
–          Praktische dosering
–          Lekkere romige structuur

I don’t like

–          Vlekkerig effect
–          Smeert moeilijk uit.
–          Blijft niet hele dag zitten.
–          Weinig kleur keuze. De lichte tint is echt behoorlijk donker.

Nivea BB cream is verkrijgbaar bij Kruidvat en andere drogisterijen voor 9,49 euro.

Advertenties

One thought on “Nivea BB cream

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s