Bourjois 123 Perfect foundation

In mijn vorige artikel vertelde ik jullie al dat ik echt een foundation meisje ben.  En ik ben eigenlijk vrij trouw aan mijn Catrice Photo Finish Liquid foundation. Maar nieuwe zaken uittesten dat hoort bij een blog en dat zit eigenlijk ook wel wat in mij. Wie weet zit er ergens wel een geheime heilige graal verborgen waar ik het bestaan nog niet van weet. Dus toen ik de kans kreeg om de 123 Perfect foundation van Bourjois uit te testen zei ik natuurlijk niet neen.

Bourjois prijst deze foundation aan als “de nieuwe generatie foundation”. Waarmee ze bedoelen dat foundations nu ook liever voor de huid zou zijn. Of dit echt zo is laat ik in het midden. Maar ik kan jullie wel vertellen dat deze foundation heel veel dingen voor je belooft te doen:

Allereerst maakt deze foundation gebruik van drie soorten pigmenten om ons “onvolmaaktheden” volledig te doen verdwijnen! Gele pigmenten verminderen de donkere kringen onder je ogen en zorgen ervoor dat je een frissere blik hebt. Paarse pigmenten zorgen ervoor dat je een stralende huidskleur hebt. Groene pigmenten gaan je natuurlijke roodheid tegen.

Verder zou de foundation ook goed zijn voor je huid! Zo belooft hij je huid 24 uur te hydrateren dankzij het gebruik van katoenbloemen. SPF10 zorgt ervoor dat je huid ook de hele dag door beschermt wordt en dat UV straling geen kans krijgt. (Hoewel factor 10 daar eigenlijk te laag voor is mijns inzien.) Verder is deze foundation ook niet comedogeen. En voor diegene die het nu in Keulen horen donderen. Dat wil zeggen dat je talgklieren niet het risico lopen om verstopt te geraken door je foundation.

Ik hoor het verkooppraatje graag natuurlijk, maar stel me er ook vragen bij. Op de ingrediëntenlijst staat de katoenbloem namelijk bijna helemaal onderaan. Langst de ene kant gelukkig maar, want zorgt al snel voor irritatie van de huid.  Verder bezit de foundation ook heel wat siliconen en alcohol. Dames die hier gevoelig voor zijn of deze liever niet gebruiken kunnen deze foundation beter even links laten liggen.

Bourjois pakt ook uit met de “droomtextuur”. Klinkt mooi toch? Maar wil eigenlijk gewoon zeggen dat de foundation een zachte, vloeibare textuur heeft die makkelijk in je huid opgenomen wordt. Alleen klinkt droomtextuur natuurlijk net dat tikkeltje specialer, of niet?

Je kan deze foundation in 6 verschillende kleuren vinden. Bourjois deelt de kleuren onder in drie grote categorieën, namelijk: vanille (voor de lichte huid) Beige (voor de getinte huid) en Bruin (voor de donkere huid. De effectieve kleuren vind je als volgt terug:

Vanille: 52 Vanille
Beige: 53 Licht Beige, 54 Beige, 55 Donker beige, 56 Beige Rosé
Bruin: 57 Lichtbruin

Ikzelf mocht nummer 54 uittesten, namelijk Beige. Vanille is echt een hele lichte kleur, die gezicht is voor de hele lichte huidtypes onder ons.  Zelf vind ik weinig verschil te merken tussen de kleuren 53, 54 en 55. Ze liggen echt heel dicht tegen elkaar aan. Nummer 56 heeft echt een rosé ondertoon die ik zelf best mooi vind. Dus waarschijnlijk komt die nog wel een keertje in mijn mandje terecht.

Tot daar dus wat de foundation allemaal beweert om te doen. Over tot de echte actie!

De 123 perfect zit in een glazen pompflacon. En daar ben ik eigenlijk zelf wel voorstander van.  Ok, ik geef toe dat een glazen flacon niet echt makkelijk is om op reis mee te nemen, maar voor dagelijks gebruik werkt het voor mij echt het fijnste. Het flesje is voorzien van een pompje, waardoor de foundation perfect gedoseerd kan worden en lekker hygiënisch is in gebruik.

De foundation is erg vloeibaar. Dit viel me extra op doordat ik met testertjes werkte en de foundation echt uit het proefzakje liep. Ikzelf ben een creamy foundation gewoon, dus het was eventjes wennen aan deze lopende structuur. Maar eens daar aan gewend is de foundation echt heel makkelijk te verdelen over de huid. Om te zeggen dat ik de droomtextuur echt speciaal vond is overdreven, maar ik vond de foundation wel aangenaam om te dragen. Hoe voelde redelijk zacht op mijn huid, trok makkelijk in en voelde niet aan als een masker. Fijn om te dragen dus!

Ik vind hem zelf op mijn huid ook best mooi staan. Hij dekt niet superhard, maar dat zoek ik ook niet in een foundation. Hij laat mijn huid natuurlijk genoeg overkomen en dekt toch die onvolmaaktheden die ik absoluut weg wil hebben. Prima dus!

Op de bijgeleverde info stond nog maar eens op dat de foundation 16 uur op zijn plaats moet blijven zitten. Ik begrijp eigenlijk niet goed waarom make up merken zich zo graag vastpinnen op onmogelijke beloftes. Deze foundation blijft echt geen 16 uur zitten. 8 à 9 uren lukken nog wel, daarna begin je echt te zijn dat je een “opfrissing” kan gebruik. Is dit erg? Neen, maar haal dan wel die loze beloftes van je flesjes!

 

Zonder foundation

Met foundation

Al met al vind ik dit best een fijne foundation. Hij zou het wat mij betreft echt wel kunnen opnemen tegen mijn geliefde photofinish… hoewel ik die prijs kwaliteit toch nog steeds iets beter vind.

I like:

–          Glazen pompflacon, handig, hygiënisch en best mooi.
–          Makkelijk aan te brengen.
–          Bevat SPF10
–          Voelt aangenaam op de huid
–          Dekt mooi
–          Veel keuze in kleuren.
–          Bourjois test niet op dieren.

I don’t like

–          Bevat redelijk veel siliconen en alcohol.
–          Erg lopende textuur.
–          Blijft geen 16 uur zitten zoals beloofd.

Bourjois 123 Perfect  is verkrijgbaar bij Kruidvat en andere drogisterijen voor 14,99 euro.

Advertenties

One thought on “Bourjois 123 Perfect foundation

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s