Nivea reinigingsmousse

Een tijdje terug schreef ik een review over de reinigingsproducten van Kruidvat. Zij maakte toen integraal deel uit van mijn verzorgings-ritueel voor ik naar bed ging. Melk, tonic en ga zo maar door. Zo hoort het toch? Ondertussen zijn de reinigingsmelk en de lotion naar mijn oma verhuist en heb ik een nieuwe favoriet in mijn avond-ritueel geïntroduceerd. En volgens mij is het echt een blijvertje! Verwacht jullie maar aan een heel enthousiaste review vandaag!

Nivea heeft namelijk een nieuwe reinigingsmousse op de markt gebracht. En vanaf het ogenblik dat ik deze in het persbericht zag voorbijkomen wist ik “dat wordt de mijne”. Ik geef het toe: het woord mousse alleen al doet mij overstag gaan. Ik ben echt verslaafd aan dingen die veranderen in een mousse. Het is echt een afwijking van mij.  Nivea bracht deze mousse in twee varianten op de markt, namelijk de verfrissende (blauwe flacon)  en de verzachtende (roze flacon) variant. Ikzelf koos voor de verzachtende variant, gezien ik een huid heb die nog al eens heftig durft te reageren op verzorgende producten.

Nivea belooft met deze mousse dat je huid grondig gereinigd wordt, maar dat het terzelfder tijd ook hydrateert. De mousse is verrijkt met amandelolie en Hydra Q. Hydra Q is trouwens een vondst van de Beiersdorf labratoria waar ze een octrooi op hebben genomen. Kort samengevat zorgt Hydra Q ervoor dat je huideigen hydratatieproces geactiveerd wordt. Zo gaan je aquaporines niet alleen extra werken, maar er worden er ook extra veel aangemaakt. Hydratatie alom dus.

Het product komt in een doorzichtige flacon, de mijne in de kleur roze. Ik vind hem eigenlijk best wel een mooie vormgeving hebben en doordat hij doorzicht is zie je makkelijk hoeveel product je nog voorhanden hebt. Het systeem werkt met een pompje, waardoor je het product erg goed kan doseren.

De werkwijze van de mousse is erg makkelijk. Je maakt je gezicht eerst een beetje nat. Daarna neem je 2 pompjes van de mousse en die verdeel je gelijkmatig over je gezicht.  Masseer de mousse in een draaiende beweging in op je gezicht en spoel daarna grondig met lauw warm water. Lekker makkelijk toch? Je kan hem ook prima meenemen onder de douche en daar je gezicht een grondige reinigingsbeurt geven.

De mousse heeft trouwens een heerlijk frisse geur die op geen enkel moment overheerst. Fijn dus! Je hebt trouwens in dezelfde geurlijn van Nivea ook nog een reinigingsmelk en een lotion voor dames die graag all the way gaan.

Omdat ik toch nog even wou testen of al mijn make up wel van mijn gezicht was gehaald ging ik er voor alle zekerheid nog eens met een reinigingsdoekje over. En dat kwam helemaal schoon terug! Alle restanten foundation, poeder, highlighter en dergelijke waren mooi verdwenen door de mousse.

Wel belangrijk is dat de mousse niet aangeraden wordt om op je ogen te gebruiken. Het is geen ramp als je ogen eens geraakt worden als je jezelf aan het reinigen bent, maar gebruik voor het verwijderen van je oog make-up toch beter een speciale oogreiniger.

Na gebruik voelde mijn huid lekker zacht en vooral niet trekkerig. (Wat ikzelf echt heel snel heb van reinigingsproducten.) Ondertussen gebruik ik de mousse al iets langer dan twee weken en nog steeds heb ik geen problemen met mijn huid! Erg fijn dus!

I like:

–          Mousse formule!
–          Mooie flacon met handig pompsysteem.
–          Makkelijk in gebruik.
–          Erg lief voor de huid.
–          Reinigt erg grondig.

I don’t like

–          Geen puntje van kritiek deze keer. J

Nivea reinigingsmousse  is verkrijgbaar bij Kruidvat en andere drogisterijen voor 6,49 euro.

Advertenties

4 thoughts on “Nivea reinigingsmousse

  1. Pingback: Favorieten november | Plus Size – Pretty Nice

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s